ФСС Биологически Факултет
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Форум на Факултетния Студентски Съвет на Биологически Факултет, СУ
 
ИндексИндекс  ГалерияГалерия  ТърсенеТърсене  Регистрирайте сеРегистрирайте се  ВходВход  

 

 ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09

Go down 
+5
krissford
Zdravko Peev
Elena Kutsarova
Sava Hristov
Hristina Shishkova
9 posters
АвторСъобщение
Hristina Shishkova
Admin
Hristina Shishkova


Брой мнения : 40
Join date : 20.03.2009
Age : 33
Местожителство : Sofia

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyСря Апр 08, 2009 9:46 pm

По идея на Ивайло Йотинов, предлагам да организираме едно хубаво почистване на задния двор на нашия факултет идния вторник. Ако продължим и по етажите - още по-добре!
Идеята му за едно пролетно почистване на нашия Биологически Факултнет, мисля, че ще приемем с одобрение всички. Явно е, колко е мръсен иначе зеленият ни двор, явно е как боклуците се подмятата в краката ни по етажите и всичко е потънало в прах.
Не мисля, че има човек, на който му е приятно да учи, посещава всекидневно или дори инцидентно подобно място. Да не говорим, че текат записвания за бъдещите студенти, ремонтите са хубаво нещо, но се съмнявам да свършат скоро или навреме, а хората не са особено впечатлени от чистотата по коридорите.
Какво лице имаме пред случайния посетител ? Един Факултет, който трябва да внушава връзка на човека с природата, един вид чистота и зеленина, е с препълнени и неизхвърляни с дни кошчета, заринат от хартийки и пластмасови опаковки.
Днес докато представях идеята на мои колеги, някои се изказаха против. Отбелязвам арументацията, защото мисля, че всеки ще зададе същите въпроси:
1. Няма смисъл понеже тече ремонт и пак ще се зацапа.
2. Няма смисъл, защото включилите се ще са малко.
3. Трябва друга, по-мащабна начална кампания на ФСС.
4. Това е задължение на чистачките.
Почвам подред с оборването, вярвам ще се съгласите:
1. Както вече казах, ремонта ще тече неизвестно още колко време, и дори то да е само месец, ме съмнява, че бихме си живяли и учили като прасенца до края с идеята за светлото бъдеще. Дайте да не се храним 1 месец понеже, ако сега хапнем, на края на месеца пак ще сме гладни и пак ще трябва. Или пък да не дишаме /на мен лично този прахоляк не ми се диша..../ и тн.
Мисля, че е явно наложително едно почистване, независимо колко време остава до кая на ремонта. Нека пък не споменаваме, че и от обективност дори, нищо у нас не приключва в уречения ден и час, а все се точи по още мъничко. Сами виждаме майсторите да се размотават и да пият кафенце, вместо да хванат четките и да работят по-бързо.

2. Вявам, че дори само ние, членовете на ФСС да сме действащите, пак ще има ефект. Проста аритметика е - ако от 23ма души всеки събере по 5 фаса и хартийки, ще имаме 115 такива събрани. Ако всеки от нас доведе по един човек, приятел или колега, ще станем 46 души. А това си е вече достатъчно само по себе си. Реално погледнато, всеки събран фас е напредък. Така че, нищо не ни пречи да опитаме и да покажем, как се правят нещата.

3. Мисля, че ФСС има голям потенциал за дейности, който можем да разгърнем. Но нещата се правят постепенно. Нямаме подготовката, дори само като опит, да започнем отначало с някоя голяма акция. Не, че не сме подхвърляли всички в разговори една хубава студентска инициатива да почистим Борисовата гразина или някой квартал, голям булевард и т.н. Но никой още не ни познава, на първи призив от такъв мащаб, няма да се отзоват достатъчно хора и ще бъде безсмислена загуба на време и пари. Нека хората първо чуят за нас. После когато тръгнем да осъществяваме по-голям проект, ще кажем : "ето ние направихме това и това успешно, елате и се присъединете!". Така, че мисля, че имаме цяло море от идеи, но нека първо пием с канче, после да скочим, да плуваме вътре.

4. По така проблемния въпрос -" нека чистачките чистят, тяхно задължение е", мисля, че няма място за спор. И кварталните градинки се чистят от общината, понеже плащаме данък сгради, данък смет и тн. Но факт и тяхното състояние. И не е въпроса до чистенето, а до превенция нуждата от такова. Ако покажем на колегите си, че пазенето на чистотата е наша отговорност, ще осъществим нещо важно - ще формираме у тях истинско съвременно разбиране за живота. Нека не чакаме чистачките да ни изчистят, а да покажем, че и ние можем. Това означава, че ние не толерираме мръсотията и тези, които я правят. Обществото на студентите, трябва да има мнение по много важни и граждански въпроси, но нека не оставяме назад и този, в каква среда се стараем да живеем. Та така. На мен лично не ми се чака някой да събере пластмасовите чашки от двора, дразнят ме. А като го направя, дргият ще види, че на чисто е хубаво. И ще спре да цапа.
Че майсторите и ремонта също са довели до това, така е. Но пак повтарям примера - нека не се храним. Този път ще чакаме някой да ни бутне храна в устата, понеже му е задължение. Аз ще си хапна и ще гледам сито и доволно, пък другите да седят гладни и да чакат!
Върнете се в началото Go down
https://fssbf.bulgarianforum.net
Sava Hristov

Sava Hristov


Брой мнения : 20
Join date : 23.03.2009
Age : 33

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyСря Апр 08, 2009 10:18 pm

и тук съм съгласен, особено с последната точка Smile
Върнете се в началото Go down
Elena Kutsarova
Брой мнения : 6
Join date : 23.03.2009

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyЧет Апр 09, 2009 12:20 pm

Добра е идеята на Ивайло, само нещо практично да питам.
Къде ще събираме болкука, демек трябва да се разберем за чували, защото точно в тоя момент с тази криза на боклука в София, трябва да направим леко проучване къде можем да изхвърлим събрания боклук - кой контейнер наблизо не е претъпкан. А ако има желаещи за събиране извън нас би трябвало да им осигурим къде да слагат боклука.
Върнете се в началото Go down
Zdravko Peev

Zdravko Peev


Брой мнения : 25
Join date : 23.03.2009

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyЧет Апр 09, 2009 4:48 pm

Идеята естествено е добра, но мисля, че 14ти не е удобна дата, защото е вторник, а освен това е малко вероятно новината за това начинание да стигне предварително до много хора. Днес е четвъртък следобед, един ден е загубен, пиши го петък. Освен ако не агитираме колегите през уикенда, не виждам как ще стане.
Аз лично на 14ти съм от 8 сутринта до 17-18 часа зает. В най-добрия случай трябва да се скатае лекция. Вярвам че и с много други колеги нещата стоят по този начин.
Върнете се в началото Go down
http://chigot.blogspot.com
krissford
Брой мнения : 2
Join date : 31.03.2009
Age : 35
Местожителство : Blagoevgrad

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: :)   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyЧет Апр 09, 2009 6:53 pm

Здравейте, колеги!
Идеята е супер! Между другото още преди да я обявите във форума, аз вече успях да зарибя една част от моите колеги (4ти курс молекулярна биология), които казаха, че стига да организираме такава инициатива, с удоволствие схте участват. Проблемът обаче в случая е, че според мен няма да е много удачно да се направи през идващия вторник. Според мен за едно такова събитие ще ни трябва малко повече PR, в смисъл, да го разпространим, да мобилизираме хората и да ги нахъсаме и убедим, че това е наистина полезно и за всички нас. Освен това според мен трябва да си дадем малко време, за да измислим в какво ще събираме боклука и евентуално ако сте съгласни да направим кампания от сорта " СЛИВИ за СМЕТ!". Ако можем да измислим някакви малки наградки и да направим събирането на боклука от неприятно задължение, във възможност за атрактивна проява. Дори само дипломи да раздаваме за участие в инициативата (каквито получихме от KitKat) според мен ще е достатъчно и хората ще са доволно. Знам, че за всичко трябват средства, но пук можем да намерим някой спонсор...Просто е необходимо известно време. Нека не е следващата седмица, а да го направим или седмицата веднага след ваканцията, или тази след нея...
Това е моето предложение...Ако решите обаче, че трябва да е следващата седмица, няма проблем за мен.
Върнете се в началото Go down
Hristina Shishkova
Admin
Hristina Shishkova


Брой мнения : 40
Join date : 20.03.2009
Age : 33
Местожителство : Sofia

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyЧет Апр 09, 2009 6:58 pm

Здравей Кристина,
Ние днес и със декана говорихме по предложението, а ремонтите няма да спират скоро. Поне боядисването ще отнеме още 2 седмици. Но за вторник съм съгласна, нама как да стане. Иначе ще се яват хора, навивам приятели и от други факултети да дойдат и да ни помогнат.

За кофите Здравко, си прав. Ще трябва същия ден още да погледнем къде може да се изхвърля боклука. И да питаме съответно нашите чистачки къде го изхвърлят.
Върнете се в началото Go down
https://fssbf.bulgarianforum.net
Sava Hristov

Sava Hristov


Брой мнения : 20
Join date : 23.03.2009
Age : 33

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyЧет Апр 09, 2009 8:04 pm

е па ние толкова много буклук ли ще сберем !? аз ви предлагам да изчакаме да минат ремонтите по коридорите, майсторите като си тръгват трябва да си съберат свойте боклуци. а по двора не вярвам да съберем повече от 1 чувал.... само фасовете са много ама още една торба ли!?
и някой горе спомена(оправете си имената) че колегите му са навити, ама стига да имало организирано почистване... без коментар Smile
и интересно стана тва което го спомена дакена, че в двора на бф, нощем се събират разни просяци и пиеници от квартала... и с тяхната мръсотия ако се борим тва ще се превърне в ебаси якото ежедневие Smile
Върнете се в началото Go down
Ива Дойчева

Ива Дойчева


Брой мнения : 18
Join date : 27.03.2009
Местожителство : София

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyЧет Апр 09, 2009 8:12 pm

На мен ми прави впечатление, че в първи курс не беше така мръсно, а откакто започнаха разните ремонти още от миналата година, явно студентите повлияни от боклуците навсякъде започнаха да цапат и те.
Върнете се в началото Go down
Hristina Shishkova
Admin
Hristina Shishkova


Брой мнения : 40
Join date : 20.03.2009
Age : 33
Местожителство : Sofia

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyЧет Апр 09, 2009 8:36 pm

Именно, идеята е да ги повлияем към обратното. Дайте да измислим лого за кампанията, предложения?
Върнете се в началото Go down
https://fssbf.bulgarianforum.net
Sava Hristov

Sava Hristov


Брой мнения : 20
Join date : 23.03.2009
Age : 33

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyЧет Апр 09, 2009 9:11 pm

Върнете се в началото Go down
Hristina Shishkova
Admin
Hristina Shishkova


Брой мнения : 40
Join date : 20.03.2009
Age : 33
Местожителство : Sofia

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyЧет Апр 09, 2009 9:16 pm

Сава, сериозно... мислех да е нещо интересно да хваща , по-образно, днес даже нещо ми се беше завъртяло в главата, но излетя..... Уви. Да запретнем ръкави..... ух как беше?
Абе да завъртим нещата около пролетта и чистотата а! Пък , ако успеем да направим дворчето чисто, можем вече там да си спретваме заседанията?
Върнете се в началото Go down
https://fssbf.bulgarianforum.net
ani_BT

ani_BT


Брой мнения : 27
Join date : 24.03.2009
Age : 33

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyПет Апр 10, 2009 7:06 am

Хахах, СЛИВИ ЗА СМЕТ е най-доброто просто! В този изобилстваш от момичета факултет вярвам, че ще привлечем много мъжка аудитория за почистването Laughing
Върнете се в началото Go down
Zdravko Peev

Zdravko Peev


Брой мнения : 25
Join date : 23.03.2009

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyПет Апр 10, 2009 10:00 am

Дайте за анчало да определим поне една ориентировъчна дата, а? Smile
Малко или много от правилно подбрания ден зависи успеха на мероприятието, а както обича да казва шефа ни, правилото на 7те П-та - Правилното Предварително Планиране Предотвратява Пръдливото Пикливо Посиране Wink

Чували ще се намерят, 4лв струват хубави здрави чували от 120 литра - предостатъчно за двора.
Къде ще се изхвърля? - В кофите до факултета - вариант.

Ако сме много големи пичове, може да събираме боклука РАЗДЕЛНО Wink

Да турим един чувал за хартия, за пластмаса и за метал.


Да, съзнавам, че няма голям смисъл, но е един вид емблематично и лесноосъществимо Smile
Върнете се в началото Go down
http://chigot.blogspot.com
Hristina Shishkova
Admin
Hristina Shishkova


Брой мнения : 40
Join date : 20.03.2009
Age : 33
Местожителство : Sofia

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyПет Апр 10, 2009 1:28 pm

За разделно събиране си говорим разбира се! Съответно обаче ще се наложи например налиието и на чувал със общ боклук от типа, фасове, строителни материали и тн. подобни.
Имам възможност да осигуря съответно за работните групички всеки човек да си има по 3 пликченца за всеки тип боклуци, които после да се изхвърлят в общите чували - съответно пластмаса, стъкло, метал и хартия. Всяка групичка да си има по 1 ръководител от ССто, които ще носи пък чувала за страничните боклуци. Итака. Накрая използваните найлонови торбички също отиват за рециклиране. Можем да обмислим къде в близост има пункт за вторични уровини, а?
Денят най-добре да е делничен, та да се включат повече хора, събота и неделя малко ще останат заради самото почистване, ако не са от София? Другото е евентуално да се организираме до края на април?
Криси даде добра идея да направим като наградки поне дипломи? Съответно за най-активните може и нещо повече?
Върнете се в началото Go down
https://fssbf.bulgarianforum.net
Zdravko Peev

Zdravko Peev


Брой мнения : 25
Join date : 23.03.2009

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyПет Апр 10, 2009 1:44 pm

За най-активните - каквото си намерят, за тях си остава Very Happy

Пункт за хартия има съвсем близо до ВИАС, в пресечката на Христо Смирненски срещу новата сграда.

Какво ще кажете за петъчен ден?

Мисля, че края на седмицата е подходящо, хем да е разведрят хората.
Върнете се в началото Go down
http://chigot.blogspot.com
Qni Nedelkova

Qni Nedelkova


Брой мнения : 2
Join date : 26.03.2009

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyПет Апр 10, 2009 3:28 pm

Моето лично мниние,е че за разделно събиране въобще не може да се говори,защото буклука ще се сложи в един и същ контейнер,а дори и да го сложим в онези цветните контейнерири,той ще е събере в един камион и после ще се изхвърли на едно място без да се рециклира.Тогава за какво разделно събиране си говорим въобще!Нали целият този труд трябва да има някакъв смисъл.А за хартията съм ЗА щом има пункт в близост.
Върнете се в началото Go down
ani_BT

ani_BT


Брой мнения : 27
Join date : 24.03.2009
Age : 33

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyПет Апр 10, 2009 3:52 pm

Контейнерите се събират първо само едните (напр.жълтите), боклука се занася за рециклиране и същия този камион се връща да събере и зелените контеинери. Специално за това съм ходила на дискусия миналата година в рекрората и хората от Екобулпак (или които бяха там) ни убедиха, че не само, че боклука не се смесва, ами за по-сигурно после има конвеир, на който боклука се преглежда от "хора", за да няма грешно попаднали отпадъци. Стъклото пък се сортираше на цветно и безцветно и т.н. Според мен фирмите по разделно събиране на боклука нямат сметка да ни лъжат, че ние наистина си събираме боклука разделно
Върнете се в началото Go down
Qni Nedelkova

Qni Nedelkova


Брой мнения : 2
Join date : 26.03.2009

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyПет Апр 10, 2009 4:37 pm

Със собствените си очи съм виждала как боклука се изсипва на едно място!и до колкото знам фабрика за рециклиране на боклук не съществува,пък камоли някой да го преглежда един по един.Всично се балира или си стои натъпкано по площадките.
Върнете се в началото Go down
Hristina Shishkova
Admin
Hristina Shishkova


Брой мнения : 40
Join date : 20.03.2009
Age : 33
Местожителство : Sofia

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyПет Апр 10, 2009 7:41 pm

Нека не обръщаме темата на обсъждане кофите на Екобулпак. Ще се постараем ние лично да направим всичко пос илите си - където можем да занесем, където можем да разделим по кофите. Ако в последствие не се сортира, няма много кокво да направим ние лично.
Ани, ти си ходила казваш на такава дискусия, имаш ли някакви контакти на тая фирма, да проучим нещата?
Върнете се в началото Go down
https://fssbf.bulgarianforum.net
ani_BT

ani_BT


Брой мнения : 27
Join date : 24.03.2009
Age : 33

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyСъб Апр 11, 2009 12:12 pm

Ами ще потърся брошурки вкъщи ако ги пазя още Smile Иначе относно датата за почистване, седмицата след великден е идеално Smile
Върнете се в началото Go down
Ivaylo Yotinov

Ivaylo Yotinov


Брой мнения : 11
Join date : 29.03.2009

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyВто Апр 14, 2009 10:33 am

Та за идеята за самото почистване, аз силно вярвам че ще стане колкото се може по-скоро. Но най-важното е нещата да са добре организирани, да си има PR-че и да има доста хора. Това все пак е едно добро събитие студентите да научат за ФСС и да покажем че няма да седим със скръстени ръце.
Надявам се седмицата след първата ваканция, но дали ще можем да го организираме???

И имам едно предложение което ми хрумна! Така и така ще чистим дворчето, защо не изчистим и по-големите аули. Но не става въпрос да чистим подовете и прозорците, а имам предвид най-вече да съберем и изхвърлим боклуците, които се събират под чиновете на по-големите аули. Всеки е виждал мизерията под чиновете: оставени закуски, бутилчици и всякакъв род мизерии. Ако чакаме на чистачките, скоро тези боклуци няма да изчезнат, затова предлагам към самото почистване да включим и почистването, но само на по-големите аули( те са 6-7).
Върнете се в началото Go down
Elena Kutsarova
Брой мнения : 6
Join date : 23.03.2009

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 EmptyВто Апр 14, 2009 9:55 pm

Пункт има и нагоре към семинарията по дясната уличка, която тръгва от журналист нагоре. Сава, смених си името дано така повече да ти говори.
Върнете се в началото Go down
Sponsored content

ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty
ПисанеЗаглавие: Re: ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09   ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09 Empty

Върнете се в началото Go down
 
ПОЧИСТВАНЕ НА ЗАДНИЯ ДВОР НА БФ - вторник, 14.04.09
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1
 Similar topics
-
» ИНИЦИАТИВА В НЕДЕЛЯ - ПОЧИСТВАНЕ НА СТ. ГРАД

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
ФСС Биологически Факултет :: Проекти и предложения :: Събития и Задачи-
Идете на: